Duurzaam ondernemen:

'Samen groeien'

Camera in beeld

Veel inwoners zijn betrokken bij hun wijk. Ze zijn ook de ogen en oren in de wijk en weten vaak goed wat er speelt. De politie betrekt de inwoners om die reden dan ook regelmatig bij hun opsporingsactiviteiten. De politie maakt steeds vaker gebruik van de camera’s die ondernemers en particulieren hebben hangen. Om hier nog beter gebruik van te kunnen maken, is het project ‘Camera in beeld’ opgezet. Om te inventariseren waar particulieren en bedrijven camera’s hebben hangen.

cameraWat is ‘Camera in Beeld’?

Wouter Osinga van de politie vertelt: ‘Camera in Beeld’ is als het ware een verzamelplaats voor alle camera’s (van particulieren tot bedrijven). Mensen kunnen hun camera aanmelden bij de politie. De camera’s worden opgenomen in een databank. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Op die manier komen we er sneller achter of er camerabeelden zijn gemaakt bij een bepaald misdrijf. Stel er is een inbraak gepleegd in uw wijk. De politie kijkt in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is. Vervolgens nemen ze contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.

Belangrijk

‘Onlangs nog heeft de politie bij een roofoverval in Hauwert gebruik gemaakt van camera’s van particulieren die in de buurt hangen’, gaat Wouter Osinga verder. ‘Of en wat deze beelden hebben opgeleverd is nu nog niet duidelijk, dat onderzoek loopt nog. Dat de mogelijkheid er is, daar is de politie al heel blij mee.

Help mee uw buurt veiliger te maken!

Doet u mee met ‘Camera in Beeld’? Dan helpt u uw buurt veiliger te maken. Bent u in het bezit van één of meer camera’s, dan vragen wij u zich te registreren. Kijk voor meer informatie op: www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html

Parkmanagement Hoorn heeft haar camera’s ook geregistreerd.

Contact

Bezoekadres Postadres Telefoon: 0229 - 210706
De Oude Veiling 4 Postbus 226 1620 AE Hoorn
1689 AA Zwaag 1620 AE Hoorn info@parkmanagementhoorn.nl