Duurzaam ondernemen:

'Samen groeien'

Gratis Veiligheidsscan

AANPAK VEILIGHEID KLEINE BEDRIJVEN regeling 2015

GRATIS veiligheidsonderzoek / SCAN mbt criminaliteit.

Dit is een enorme kans om uw bedrijf kosteloos te toetsen op de risico’s van criminaliteit.

In 2015 kunt u als ondernemer gebruik maken van de gratis veiligheidsonderzoek / scan uit de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB). Deze scan helpt bij het verbeteren van de veiligheid in uw woning of bedrijf (ingeschreven adres bij de KVK). De scan (wordt sinds 2009 al uitgevoerd) blijkt door ondernemers enorm gewaardeerd te worden en daarom biedt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) deze scan ook in 2015 aan.

Dit onderzoek wordt verricht door een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie aangewezen en bevoegde adviseur. Er zijn 18 adviseurs in Nederland werkzaam. Ondergetekende is één van de aangestelde adviseurs voor de provincie Noord Holland.

Het Min. van Veiligheid en Justitie bekostigt deze regeling. Er zijn er voor u geen kosten aan verbonden.

 

Hoe gaat een veiligheidsonderzoek in zijn werk en wat behelst het?

Het vraagt gemiddeld 45 – 60 minuten om uw veiligheidsrisico’s in kaart te brengen en het met u (of met een door u gedelegeerde medewerker) door te spreken. Het vindt plaats in en rondom uw bedrijf / woning / loods etc. (Dit kan in overleg ook ‘s avonds, of zaterdags.)

 

Welke zaken worden er besproken en getoetst en welke informatie wordt achtergelaten?

In principe zijn alle aan criminaliteit gerelateerde onderwerpen bespreekbaar, maar het onderzoek wordt afgestemd aan uw specifieke- en branche gerichte situatie. Ook wordt objectieve documentatie en tips/adviezen verstrekt. U kunt hierbij denken aan:

 

Organisatorische maatregelen:

Samenwerken: Tips over afspraak mogelijkheden met buren over (on)veiligheid;

Procedures: Procedures om risico’s te beperken, huishoudelijke reglementen, instructies voor personeel, spookfacturen / acquisitiefraude, registratie van kostbare of onmisbare goederen;

Screeningsmogelijkheden: Hoofdzakelijk gericht op toekomstig als huidige werknemers, fraude of diefstal door personeel;

Gebruik of instellingen van diverse apps met de smartphone voor noodhulp: Civilant, NOODKNOP, SOS, Lattitude, Life360, Whatsapp groepen;

Inzicht: Mbt overzicht en inrichting van uw winkel/ bedrijf, ook met betrekking tot reeds opgestelde middelen zoals camera’s ed, dader gedrag, diefstal en inbraak methoden, uw bevoegdheden;

 

Bouwkundige maatregelen:

Controle en advies op: hang- en sluitwerk, anti inbraak strips, anti inklim stangen, kerntrekbeveiliging, gebruik detectiepoortjes, kluizen en compartimentering, verlichting.

 

Elektronische maatregelen:

Aanvullende tips op elektronische systemen en het gebruik: alarmsystemen(Alarminstallaties, gebruik van individuele codes, dwangcodes, camerasystemen en opstelwijze van camera’s, bevoegdheden voor opnemen en gebruik camerabeelden, burenbelsystemen bewegingsmelders (evt. met deurbel functie), erf beveiliging, dieselbrandstof beveiliging , trackingsystemen, overval- of meldingsknoppen;

 

Digitale maatregelen:

Gebruik van virus en detectie software, back-up toepassingen en mogelijkheden, netwerkbeveiliging, plaatsing van de hardware.

 

Informatie

Over preventie bijeenkomsten inzake overval, geweld, winkeldiefstal, etc. U krijgt een objectief inzicht in uw veiligheidssituatie en mogelijkheden.

 

Hoe komt een afspraak tot stand?

Initiatief vanuit u zelf.

U kunt zelf het initiatief nemen tot het maken van een afspraak.

Per maand kunnen er maximaal maar 75 scans / onderzoeken worden uitgevoerd. Dus neem uw kans en maak een afspraak.

 

Resultaat.

U ontvangt binnen 2 dagen na de scan een uitgebreid (kosteloos) rapport waarin de weergave van het gesprek en de genoemde adviezen. Er is voor u geen verplichting om de adviezen op te volgen en ook geen enkele aanschaf verplichting voor maatregelen. Het is dus vrijblijvend.

 

Wat kost het u?

  • De veiligheidsscan kost u, zoals gezegd, niets en is geheel vrijblijvend.

 

 

Namens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid,

CCV – Adviseur voor Noord Holland:

A.S.M. (Fons) Sijnesael 06-36088400, gevestigd in Callantsoog.

Abbestederweg 7, 1759 NA Callantsoog

info@veiligheidsbeheer.nl

http://www.veiligheidsbeheer.nl

Contact

Bezoekadres Postadres Telefoon: 0229 - 210706
De Oude Veiling 4 Postbus 226 1620 AE Hoorn
1689 AA Zwaag 1620 AE Hoorn info@parkmanagementhoorn.nl