Duurzaam ondernemen:

'Samen groeien'

Werkzaamheden verwijderen windmolens Windpark Lely

Vanaf vrijdag 16 september start Hebo Maritiem Service uit Zwartsluis in opdracht van Nuon met het verwijderen van de vier windturbines van Windpark Lely bij Medemblik. De windmolens worden afgebroken omdat het park aan het einde van de levensduur is. Er worden geen windmolens teruggeplaatst. Wij informeren u graag over de werkzaamheden.

windmolensWat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden starten op 16 september en duren ongeveer 5 weken. Bij slecht weer of bij stevige wind kan het gebeuren dat de werkzaamheden uitlopen. De turbines worden  met kraanschepen gedemonteerd en in onderdelen op schepen vervoerd naar een sloopbedrijf. Rond 3 oktober wordt gestart met het verwijderen van de fundering. Vanaf 10 oktober worden de kabels tot zo’n 50 meter voor de dijk verwijderd en afgedopt. De werkzaamheden zijn zo gepland dat omwonenden er nauwelijks hinder van ondervinden.

Ontwikkelingen in de regio

In 2017 start Nuon met de bouw van 50 windmolens voor Windpark Wieringermeer.  De huidige windmolens worden opgeschaald en in nette lijnen (de zogenaamde  lijnopstelling) geplaatst.  Nuon heeft plannen om bij de windmolens van windpark Wieringermeer ook zonnepanelen te plaatsen.  Het gaat dan om 30 MW aan zonnepanelen, dat zijn zo’n 120.000 panelen die bij elkaar energie kunnen leveren voor 10.000 huishoudens. De initiatiefnemers van het Windpark zijn Nuon (en  vennoten),  ECN en Windcollectief  Wieringermeer, die onder de naam  Windkracht  Wieringermeer  nauw  samenwerken  met  de  gemeente  Hollands  Kroon, de provincie Noord-Holland en het Rijk, zie www.windparkwieringermeer.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met projectmanager Hidde Seidel van Nuon via e-mail: hidde.seidel@nuon.com.

Contact

Bezoekadres Postadres Telefoon: 0229 - 210706
De Oude Veiling 4 Postbus 226 1620 AE Hoorn
1689 AA Zwaag 1620 AE Hoorn info@parkmanagementhoorn.nl