Meeliftregeling B(l)oeiend Gildenweg

18 juli 2024

Leuk nieuws! De provincie heeft aan gemeente Hoorn subsidie verstrekt voor het totale project B(l)oeiend Gildenweg. Ze kunnen dus aan de slag met de plannen om het bedrijventerrein te vergroenen!
Het totale project bestaat uit maatregelen in het openbare gebied en op de terreinen van de bedrijven (privaat gebied).

Stimulering voor ondernemers
Een deel van de aan hen verstrekte subsidie zetten zij in voor het stimuleren van ondernemers om het bedrijventerrein Gildenweg te verbeteren. Dit noemen zij “de stimuleringsbijdrage”.- Hiermee financieren zij een deel van de kosten die ondernemers maken voor ‘groene maatregelen’. De stimuleringsbijdrage heeft betrekking op de volgende maatregelen:
1. Vergroenen parkeerplaatsen inclusief realiseren laadinfrastructuur Voor deze maatregel is maximaal 25% van de uitvoeringskosten met een maximale bijdrage van € 3.500,- beschikbaar voor het realiseren van 2 groene parkeerplaatsen inclusief 2 laadpunten.
2. Vergroenen erfafscheiding, gevelgroen en plaatsen plantenbakken
Voor het leveren en aanbrengen van groene erfafscheiding, gevelgroen en plaatsen plantenbakken is maximaal 25% van de uitvoeringskosten beschikbaar met een maximale bijdrage per m2;
Groene erfafscheiding – maximale bijdrage € 5,- per m1
Gevelgroen – maximale bijdrage € 120,- per m2
Plantenbakken – maximale bijdrage € 187,50 (uitgaande van een bak van 100x100x60 inclusief beplanting)
3. Doorlatende ervenverharding Voor het leveren en aanbrengen van doorlatende ervenverharding is maximaal 25% van de uitvoeringskosten beschikbaar.
4. De totale subsidie per bedrijf is €. 6.250,00
Kijk hier voor de flyer Vergroenen Bedrijventerrein – Menukaart

Inschrijven, hoe gaat dit in zijn werk?
De stimuleringsbijdrage stellen zij beschikbaar op basis van de volgende voorwaarden:
– Het totale beschikbare bedrag bedraagt € 62.500.
– Als u wilt meedoen dan moet uw inschrijving voor 1 oktober 2025 binnen zijn, en voor zover de subsidie beschikbaar is.
– De aanvragen worden op volgorde van ontvangst beoordeeld.
– Inschrijving geschiedt volgens dit formulier. U kunt zich voor alle maatregelen inschrijven
– Voor genoemde datum datum levert u bij Parkmanagement Hoorn (info@parkmanagementhoorn.nl) een offerte in van uw plannen.
o Wat u gaat doen
o Wat de totale kosten (voor maatregel 1) en de kosten per m1/m2 zijn (voor maatregel 2 en 3)
o Wanneer de maatregel uitgevoerd gaat worden. Voor wat betreft de groene maatregelen geldt dat het beste seizoen voor inzaaien/planten het najaar is. We gaan er dan ook vanuit dat groene maatregelen in het najaar uitgevoerd worden.
o Wat het beoogde effect van de maatregel is
Uiteraard ontvangt u een bevestiging van ontvangst.

– Mocht het aantal inschrijvingen het beschikbare budget per maatregel overschrijven, dan verdelen zij het beschikbare subsidiebedrag per maatregel naar rato over de aangevraagde bedragen. In ieder geval gaat u er mee akkoord dat u binnen een jaar de maatregel uitvoert waarvoor u een bijdrage ontvangt.
– Het zou fijn zijn als er een mogelijkheid is om aan te geven dat dit project mogelijk is gemaakt door de provincie Noord Holland. Dat kan fysiek (een bordje op het terrein), maar ook digitaal (bijvoorbeeld bij posts op social media).

Overige voorwaarden
– Zij sluiten met de ondernemers, aan wie bij een stimuleringsbijdrage verstrekken, een overeenkomst. Daarin worden afspraken vastgelegd over het realiseren van de maatregel(en) en de uitbetaling van de stimuleringsbijdrage. De volgende afspraken worden daarin in ieder geval opgenomen:
o De afrekening vindt plaats na realisatie van de maatregel(en). Hiervoor overlegt u de facturen en eventueel ook foto’s (wat voor ons voor de verantwoording van de subsidie van de provincie weer belangrijk is). Het toegekende subsidiebedrag stellen ze dan direct in één keer beschikbaar (uiterlijk binnen 10 werkdagen).
o Er geldt een instandhoudingsplicht van minimaal 5 jaar na realisatie.

Tot slot
Deze meeliftregeling is naar eer en geweten opgesteld. Ze leggen verantwoording af aan het bestuur van de Hoornse Ondernemers Compagnie. Aangezien zij de stimuleringsbijdrage verlenen (en niet de provincie) staat er tegen onze beslissing geen rechtsbescherming open bij de bestuursrechter. Wel kunt u met ons in gesprek gaan als u het niet eens bent met de verdeling van de stimuleringsbijdrage.
Mocht u hierover vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen.